Arbëri

Problemet në sistemin e drejtësisë zgjidhen vetëm me vetting në polici, prokurori e gjyqësi

Problemet në sistemin e drejtësisë zgjidhen vetëm me vetting në polici, prokurori e gjyqësi

Sundimi i ligjit vazhdon të mbetet hallka më e dobët në zinxhirin e shtet-ndërtimit dhe qeverisjes në Kosovë, por që gjendja e krijuar prej shumë vitesh, mund të zgjidhet vetëm përmes krijimit të procesit të vettingut, në polici, prokurori e gjyqësor.

Procesi i vettingut, sipas njohësve të çështjeve juridike, është thelbësor në fillimin e zbatimit të një reforme të thellë në drejtësi.