Nxënësit e komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptas mësojnë në klasë të ndarë në Mitrovicë të Veriut

Luljeta Beselica Luljeta Beselica 17 October 2019 19:25

Jetojnë në Mitrovicën e Jugut, por mësimet i ndjekin në atë të Veriut.

Nxënësit e komunitetit rom, ashkali dhe egjiptias, të cilët mësojnë në shkollën “Branko Radiqeviq”, në Komunën e Mitrovicës Veriore, janë të ndarë në klasë të veçanta nga komuniteti serb.

Prapa kamerave, këta nxënës i kanë thënë televizionit se ka disa vjet që ata janë të ndarë nëpër klasa të veçanta dhe nuk mësojnë bashkë me serbët, raporton KTV.

Organizatat që merren me të drejtat e fëmijëve thonë se në të gjitha shkollat ku zhvillohet mësimi sipas programit arsimor të Serbisë, është ekzistente kjo ndarje.

Nga “Ballkan Sunflowers” thonë se përderisa në shkollat ku mësimi zhvillohet me sistemin arsimor të Kosovës, kjo dukuri është eliminuar kohë më parë.

Edhe pse organizatat nuk kanë qasje nëpër këto shkolla, megjithatë, thonë se edhe prindërit e fëmijëve i regjistrojnë ata në shkollat që mësojnë me sistem të Serbisë pasi që fitojnë materialisht.

Nga Ministria e Arsimit, për më shumë se një javë, nuk kanë kthyer përgjigje në lidhje me këtë çështje.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme