Arbëri

Gazetarja britanike e akuzuar si “spiune ruse” fiton betejën gjyqësore me Policinë shqiptare

Gazetarja britanike e akuzuar si “spiune ruse” fiton betejën gjyqësore me Policinë shqiptare

Gazetarja dhe blogerja britanike, Alice Taylor fitoi betejën 8-mujore me Policinë e Shtetit, pas një konflikti gjyqësor që nisi në mars 2019 me refuzimin e autoriteteve për t’i rinovuar asaj lejen e qëndrimit në Shqipëri.

Të mërkurën, Gjykata Administrative e Tiranës vendosi të pranojë padinë e gazetares Taylor për shfuqizimin e një gjobe prej 20 mijë lekësh, e cila sipas avokatit të saj mbrojtës mbante peng aplikimin për t’u pajisur me një leje të re qëndrimi.