Arbëri

Banka Botërore: Ligji për paga mund të ketë ndikim negativ në rritjen ekonomike

Banka Botërore: Ligji për paga mund të ketë ndikim negativ në rritjen ekonomike

Vonesat në planin e investimeve kapitale shkaku i zgjedhjeve të parakohshme dhe kostoja më e lartë sesa që është parashikuar e Ligjit të ri për paga në sektorin publik, rrezikojnë rritjen ekonomike prej 4.2 për qind të parashikuar nga Banka Botërore për vitin 2020-2021. Ndërkohë, deri në fund të këtij viti rritja ekonomike pritet të afrohet në 4 për qind, nga 3.8 për qind në 2018.

Në raportin “Pasiguria në rritje” për Ballkanin Perëndimor, të prezantuar të martën nga Banka Botërore, thuhet se konsumi privat pritet të shtojë 2.9 pikë përqindje në rritjen ekonomike, falë shkallës më të lartë të huadhënies për konsum, remitenca dhe pagave në sektorin publik dhe konsumi publik pritet të shtojë edhe 1.6 për qind.