Arbëri

OJQ-të i kërkojnë ministrit në largim Tahirit të mos emërojë asnjë noter

Foto: Koha
 

Ne, organizatat e shoqërisë civile të listuara më poshtë, reagojmë përsëri në lidhje me procesin jashtëzakonisht të dyshimtë të përzgjedhjes së noterëve të udhëhequr nga ministri në largim i Drejtësisë, Abelard Tahiri. Kështu kanë kërkuar ato përmes një reagimi, që sot ua shpërndanë mediave me rrugë elektronike.

Procedura e përzgjedhjes së noterëve të rinjë është zhvilluar edhe gjatë kohës kur qeveria nuk kishte legjitimitet për të zhvilluar një proces të tillë. Përzgjedhja është bërë duke mos respektuar standardet minimale të transparencës për të bindur publikun dhe opinionin e gjerë së ky proces është i drejtë, i paanshëm, i pavarur dhe i bazuar në meritokraci të kandidatëve.