Arbëri

Kabashi: Ndërtimet e reja në Kosovë mund ta përballojnë tërmetin prej 8 shkallë të Rihterit

Foto: Driton Paçarada / KD
 

Ndërtimet aktuale në Kosovë, sipas profesorit të Fakultetit të Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës në Universitetin “Hasan Prishtina, Naser Kabashi, i plotësojnë kushtet rajonale, që nënkupton se në masë të madhe ato mund ta përballojnë një tërmet prej 8 shkallësh të Rihterit.

Kabashi, në intervistën për “E diela me Kohën Ditore”, ka thënë se kompanitë e ndërtimit janë të detyruara që ta respektojnë targetin “eurokodi 8”, i cili është standard evropian. Ka thënë se gjatë ndërtimit përdoren hartat sizmike rajonale.