Arbëri

Tri gra shqiptare synojnë të bëhen deputete në Parlamentin e ri austriak

Me përvojë dhjetëvjeçare në politikën austriake, Drita Cacaj synon të zërë një vend në Parlamentin e Austrisë. Cacaj, e cila është pjesë e Partisë Popullore të Austrisë, që udhëhiqet nga kancelari i deritanishëm Sebasatian Kurz, beson se do të dalë fituese në zgjedhjet parlamentare që u mbajtën këtë të diel.

“Shqiptarët në Austri, fatkeqësisht, janë komuniteti që më së paku del në zgjedhje. Ne duhet të jemi të integruar në secilën sferë të jetës në Austri dhe duhet të jemi faktorë edhe në jetën politike të Austrisë. Në rast se nuk përkrahim njëri – tjetrin, nuk mund të forcohemi si komunitet. Ankohemi tërë kohën kurse nuk jemi në gjendje një ditë të dalim dhe të votojmë për ta ndryshuar gjendjen dhe për t’i kërkuar të drejtat që na takojnë”, ka thënë Cacaj.