Arbëri

Nga 74 mijë sa janë, vetëm 26 mijë prej personave me aftësi të kufizuar mbështeten financiarisht

Nga 74 mijë sa janë, vetëm 26 mijë prej personave me aftësi të kufizuar mbështeten financiarisht

Kryeministri në detyrë i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka pritur në takim anëtarët e Shoqatës së Paraplegjikëve dhe e Paralizës së Fëmijëve të Kosovës, HANDIKOS.

Me këtë rast, Haradinaj tha se është një evidencë e punëve që janë kryer, por edhe të atyre që i presin, siç është zbatimi i Ligjit për statusin dhe të drejtat e personave Paraplegjikë dhe Tetraplegjikë, miratimi i koncept-dokumentit dhe hartimi i Ligjit gjithëpërfshirës për personat me aftësi të kufizuara, mbështetja dhe rehabilitimi i këtyre personave, duke thënë se Qeveria ka qenë e hapur ndaj gjitha kërkesave, me theks Ditës Ndërkombëtare të personave me aftësia të kufizuara.