Arbëri

Demokracia Studentore kërkon hetim për punësimet pa kritere në Fakultetin e Mjekësisë

Demokracia Studentore kërkon hetim për punësimet pa kritere në Fakultetin e Mjekësisë

Organizata për monitorimin e universiteteve publike në Kosovë ”Demokracia Studentore” kërkon nga Prokuroria e Shtetit që të fillojë hetimet mbi punësimet e paligjshme që po ndodhin në Universitetin e Prishtinës ”Hasan Prishtina”.

Mexhid Ramusa nga Demokracia Studentore ka thënë se rektori i Universitetit të Prishtinës Marian Dema dhe disa dekan të fakulteteve që një kohë të gjatë ushtrojnë ndikimin e tyre duke punësuar militant partiak dhe vartës të tyre pa i plotësuar kriteret mbi bazën e konkurseve publike.