Arbëri

Rritet numri i azilkërkuesve nga Siria dhe Iraku në Kosovë

 

Silueta e dy fëmijëve emigrantë në Idomeni të Greqisë, reflekton në një mur ku shkruan:“Lejoni ta kalojnë kufirin”.

Të ikur nga lufta dhe zonat e konfliktit, një numër i madh i refugjatëve vijnë në Kosovë, për të vazhduar më pas transit drejt vendeve perëndimore. Derisa në vitin 2015, kur në Kosovë brenda vitit kishin hyrë 88 persona nga vende të ndryshme, numri është rritur çdo vit.