Arbëri

Kosova mbetet prapa në trajnimet e stafit mjekësor për metodat e reja të punës

Kosova mbetet prapa në trajnimet e stafit mjekësor për metodat e reja të punës

95 për qind e operacioneve në Kosovë, sipas drejtorit të Klinikës Torakale të QKUK-së, Saudin Maliqi, bëhen duke u hapur trupi i njeriut. Në botë, sipas Maliqit, 80 për qind e operacioneve bëhen pa e hap fare trupin e njeriut.

Sipas tij, Kosova ka mbetur prapa sa i përket trajnimit të stafit mjekësor për përdorimin e metodave të reja të punës dhe përdorimit të pajisjeve të reja teknologjike, shkruan sot “Koha Ditore”.