Arbëri

Këtë vit në Shqipëri 200 mijë nxënës më pak krahasuar me fillimin e tranzicionit

Këtë vit në Shqipëri 200 mijë nxënës më pak krahasuar me fillimin e tranzicionit

Tkurrja e popullsisë po ndikon drejtpërsëdrejti në sektorin e arsimit në vend, pasi çdo vit shkollat janë duke u përballur me sfidën e uljes së numrit të nxënësve dhe për rrjedhojë, edhe mbylljen e shumë klasave.

Sipas të dhënave nga Ministria e Arsimit, në arsimin 9-vjeçar pritet të vijojnë studimet këtë vit të ri shkollor 306 mijë nxënës. Numri i fëmijëve në këtë cikël është 13 mijë më pak se në vitin shkollor 2018-2019. Ndërsa në krahasim me fillimin e tranzicionit (vitin ’92) janë rreth 200 mijë nxënës më pak.