Arbëri

Kur besimi dhe shpresa në drejtësi të shuhen, kërkojmë ikjen

 

Jehona Lushaku ka lindur në Prishtinë, ku i ka përfunduar studimet në Gjuhë dhe Letërsi Gjermane, por edhe në Shkenca Politike në Universitetin e Prishtinës.

Studimet e magjistraturës për Integrime Evropiane i ka përfunduar në Universitetin e Hanoverit në Qendrën e Studimeve Evropiane/Jeann Monnet, kurse studimet e doktoraturës i kreu me summa cum laude në Institutin e Shkencave Politike në Hanover, Gjermani.