Arbëri

Shqetësues shtimi i rasteve të braktisjes së fëmijëve në Kosovë

 

Braktisja e fëmijëve në Kosovë ka shënuar ngritje këtë vit në krahasim me vitin paraprak.

Punëtorët socialë thonë se ndër arsyet që i shtyjnë prindërit t’i braktisin fëmijët e tyre është gjendja e rëndë ekonomike në Kosovë. Sipas zyrtarëve të Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale, vetëm në gjashtë mujorin e parë të këtij viti në vendin tonë janë braktisur 16 fëmijë të porsalindur.