Arbëri

Maqedonia e Serbia nga sot menaxhojnë bashkërisht pikëkalimin Tabanoc – Preshevë

 

Prej sot hyn në fuqi projekti për menaxhim të përbashkët kufitar mes Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë në vendkalimin Tabanoc – Preshevë. Ky projekt i ashtuquajtur “One stop shop” synon kontrolle kufitare dhe doganim në një pikë të përbashkët. Me këtë dyfish do të ulet koha e pritjes dhe procedurat e shqyrtimit të dokumentacioneve.

Kryeministrja serbe Ana Brnabiq, në fjalimin e saj tha se marrëdhëniet ekonomike mes dy shteteve janë në nivelin më të lartë të mundshëm.