Vuajtjet e grave në diktaturë, të dënuarat në kampin e Kosovës

Vuajtjet e grave në diktaturë, të dënuarat në kampin e Kosovës

24 August 2019 14:51

Vuajtjet e grave te dënuara dhe internuara ne diktature vijnë te rrëfyera nëpërmjet vete personazheve qe vuajtën egërsinë e regjimit, në një dokumentar.

Në kampin e Kosovës në Elbasan, 400 gra punonin si për të shlyer dënimin e një faji që s’e kishin bërë kurrë. Matilda Terpollari dhe Fjona Todri kanë hulumtuar në dosjet e grave të dënuara për të nxjerrë në dritë histori rrëqethëse.

Qëllimi i këtij dokumentari është nevoja për ta pasqyruar sa me të gjallë atë periudhë të errët, sepse me kohen, dëshmitarët po shuhen njëri pas tjetrit.

Leke Tasi rrëfen për letërkëmbimet me të motrën dhe dhimbjen e pareshtur të saj.

E veçantë ishte se në kamp ishin 12 sovjetike, 2 jugosllave, 1 rumune te cilat vuajtën dënimin vetëm se ishin te huaja. Ky dokumentar u shfaq ne Belsh ne javen e kujtesës dhe ne ditën kundër sistemeve totalitare.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme