Arbëri

Festa i mblodhi mbi 600 mijë pelegrinë

 

Festës madhështore të Baba Tomorit me pjesëmarrjen e mbi 600.000 pelegrinëve në Malin e konsideruar të shenjtë nga besimtarët bektashinj kudo në Botë, iu bashkuan personalitete të rëndësishëm jo vetëm nga Shqipëria, por edhe nga politika turke dhe e Maqedonisë së Veriut.

Në pelegrinazhin madhështor mori pjesë edhe kryetari i opozitës turke zoti Kemal Kılıçdaroğlu dhe kryetari i parlamentit se Maqedonisë së Veriut, Telat Xhaferri.