Arbëri

Pritje deri në 5 orë për të dalë nga Kosova në Merdarë, në Muçibabë e te Dheu i Bardhë gjendje dukshëm më e mirë

Pritje deri në 5 orë për të dalë nga Kosova në Merdarë, në Muçibabë e te Dheu i Bardhë gjendje dukshëm më e mirë

Derisa ditëve të fundit fluksi i kosovarëve që merrnin rrugë për t’u kthyer në vendet ku jetojnë pas pushimeve në Kosovë kishte rënë dhe pritjet nëpër kufij thuajse nuk ekzistonin fare, gjendje krejtësisht tjetër po mbretëron tani.

Kolonat nëpër pikat kufitare me Serbinë, sidomos ajo në Merdarë, shkojnë deri në 1 kilometër. Në Muçibabë, kolona e automjeteve që po presin për të dalë nga Kosova shkon deri në 200 metra, raporton Koha.net.