Arbëri

Auditori i Përgjithshëm kërkon interpretim nga Kushtetuesja pas kategorizimit të auditorëve si shërbyes civilë

 

Katër muaj para se të hyjë në fuqi Ligji për Zyrtarët Publikë, Auditori i Përgjithshëm ka alarmuar për pasojat që do t`ia shkaktojë këtij institucioni, por edhe Kosovës, gjatë proceseve integruese në Bashkimin Evropian (BE).

Kategorizimi i auditorëve si shërbyes civilë, sipas Auditorit, e cenon pavarësinë dhe integritetin e auditorëve. Drejtues të këtij institucioni i kanë thënë “Kohës Ditore” se është i nevojshëm edhe një interpretim nga Gjykata Kushtetuese, porse këtë, siç kanë thënë, mund ta bëjë Avokati i Popullit, të cilin edhe e kanë njoftuar për shqetësimet e tyre.