Në QKUK s’ka barna për trajtimin e kancerit, institucionet fajësojnë kompanitë

Donika Voca Gashi Donika Voca Gashi 15 August 2019 19:07

Në kohën kur Ministri i Shëndetësisë, Uran Ismaili, po përuron aparatura dhe shërbime të reja në institucionin më të madh terciar në vend, SHKUK-ja, një klinikë e këtij institucioni, nuk po arrin t’ua sigurojë terapinë e duhur pacientëve të saj.

Ka më shumë se një javë që pacientët e prekur nga kanceri nuk po arrijnë të marrin disa lloje të kimioterapisë në Klinikën e Onkologjisë.

Pacientët e Onkologjisë nuk kanë arritur t’i marrin barnat që jepen për kancerin në prostatë, kancerin e gjirit dhe atë të kockave, përkundër faktit se gjenden në listën esenciale të barnave.

Pacientët, prapa kamerës thonë se vetëm tani, ditët e fundit, familjarët e tyre kanë arritur të marrin kimioterapinë.

Drejtori i Klinikës së Onkologjisë pranon se në javën e fundit furnizimi me disa lloje të kimioterapisë, nuk ka qenë i plotë.

Derisa thotë se janë operatorët ekonomikë, ata të cilët po krijojnë vonesa në liferim.

Deri në këtë periudhë të vitit, sipas të dhënave të Klinikës së Onkologjisë, janë paraqitur 750 raste të reja të sëmundjeve malinje, që tregojnë një rritje prej 3% krahasuar me shifrat e vitit të kaluar.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme