Arbëri

Ministri maqedonas tregon kushtet që duhet t’i plotësojë Kosova që të mund të eksportojë peshk

Ministri maqedonas tregon kushtet që duhet t’i plotësojë Kosova që të mund të eksportojë peshk

Rasati i peshqve, vezët e peshqve dhe peshqit e vegjël do të mund të eksportohen nga Kosova në Maqedoninë e Veriut vetëm me një kusht. Shteti maqedonas kërkon një garanci që dëshmon se malli i importuar atje është i sigurt për shëndetin.

Nëse këtë nuk e ka Kosova, apo cilido vend tjetër, nuk do të mund të eksportojnë vezë peshqish dhe peshq të vegjël në Maqedoni. Përndryshe peshku i freskët mund të hyjë në vend dhe shpërndahet në markete ose vendshitje të peshqve, raporton Alsat-M.