Arbëri

Kërkohet me urgjencë të emërohet drejtori i Akreditimit

Foto: Koha
 

Përfaqësues të Komisionit parlamentar për arsim po kërkojnë që me urgjencë të emërohet drejtori i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA).

Kjo meqë, muajin e ardhshëm, Asociacioni Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA) dhe Regjistri Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (EQAR) vendosin për anëtarësinë e AKA-së në këto institucione. Mosemërimi deri tash i kësaj pozite, sipas deputetëve, mund të ndikojë negativisht në vlerësimin e ENQA-s dhe EQAR-it, shkruan sot “Koha Ditore”.