Arbëri

Fermerët të kënaqur me rritjen e çmimit të mjedrës

 

Herët në mëngjes, ditën e fillon me punë Trimor Hyseni nga Ferizaj, i cili ka disa vite që merret me kultivimin e mjedrës.

Ky fermer i tha Radio Kosovës se çmimi 2 euro për një kilogram mjedër, ishte ai që e shtyu të ngritë pemishten disa hektarësh. Ai thotë se ndryshe nga viti i kaluar kur rendimentet ishin të ulëta e çmimi vetëm 80 centë për kilogram, këtë vit, gjendja është më e mirë dhe çmimi është rritur.