Prokuroria e Shtetit hesht ndaj shkeljeve të ZRRE-së Foto: Driton Paçarada / Koha

Prokuroria e Shtetit hesht ndaj shkeljeve të ZRRE-së

Sanie Jusufi Sanie Jusufi 29 July 2019 07:10

Prokuroria e Shtetit ka heshtur ndaj shkeljeve të bëra nga Zyra e Rregullatorit të Energjisë, e cila muajin e kaluar i kishte dhënë licencë 1-vjeçare për operim kompanisë “Hidroenergjia sh.p.k” për hidrocentralin “Lepenci 3 në Sllatinë të Kaçanikut, edhe pse ky impiant nuk posedon leje mjedisore nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor.

Një vendim të tillë ZRRE-ja e kishte marrë bazuar në një rregullore të brendshme të miratuar në vitin 2017, e cila ia mundëson lëshimin e licencave të përkohshme edhe pa leje mjedisore. Por gazeta ka raportuar se kjo rregullore bie në kundërshtim me Ligjin bazë për Rregullatorin e Energjisë, atë për Mbrojtjen e Mjedisit dhe Ligjin për Parandalimin dhe Kontrollin e Integruar të Ndotjes, të cilat tregojnë se një impiant për të cilën aplikohet leje e integruar mjedisore nuk mund të lëshohet në punë pa posedim të një dokumenti të tillë, shkruan sot “Koha Ditore”.

Për këto shkelje deputetët e Kuvendit të Kosovës dhe pjesëtarë të shoqërisë civile kanë kërkuar nga organet e drejtësisë që të hetojnë këto veprime të ZRRE-së. Por gazeta ka provuar që të marrë një përgjigje nga ana e Prokurorisë së Shtetit gjatë ditës së mërkurë dhe të enjte, por zyrtarët e saj nuk janë përgjigjur në e-mail e as në telefonata.

Ndërkohë Betim Musliu nga Instituti i Kosovë për Drejtësi, ka thënë për gazetën se Prokuroria e Shtetit ka mjaftueshëm argumente për ndjekjen e personave që kanë krijuar vendime të tilla.

(Artikullin e plotë mund ta lexoni sot në “Koha Ditore”)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme