Arbëri

KDI: Edhe SHSKUK-në po e shoqërojnë parregullsitë në procesin e tenderimit

KDI: Edhe SHSKUK-në po e shoqërojnë parregullsitë në procesin e tenderimit
Foto e dërguar nga KDI
 

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI), përmes një tryeze diskutimi sot ka paraqitur parregullsitë dhe problemet që janë hasur nga analizimi i procesit të tenderimit me produkte dhe pajisje medicinale nga Lista e Esenciale e Barnave i realizuar nga ana e Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës (SHSKUK).

KDI thotë se ka analizuar 12 mostra të dosjeve të tenderit të përpiluara gjatë periudhës mars-qershor 2019, nga ku është gjetur se përfshirja e kërkesës për Autorizimin për Marketing në Dosjet e Tenderit është duke kufizuar konkurrencën në tenderët për furnizim me produkte medicinale.