9 vjet nga vendimi i Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë pro pavarësisë së Kosovës Foto: Driton Paçarada / Koha

9 vjet nga vendimi i Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë pro pavarësisë së Kosovës

22 July 2019 08:00

Sot mbushen 9 vjet që kur Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë në Hagë ka shpallur vendimin këshillëdhënës, sipas të cilit Deklarata e Shpalljes së Pavarësisë së Kosovës nuk ka shkelur të drejtën ndërkombëtare.

Me 10 vota pro dhe 4 kundër anëtarët e Gjykatës Ndërkombëtare të Hagës kishin vendosur në favor të Kosovës, duke refuzuar kërkesën e Serbisë për shkelje të së drejtës ndërkombëtare.

Vendimi ishte lexuar nga presidenti i atëhershëm i Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, Hiasashio Ovada.

Kosova shpalli pavarësinë më 17 shkurt 2008.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme