Arbëri

PSD: Ndërhyrja e Haradinajt, rrezik për arsimin e lartë në Kosovë

 

Një vendim i Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC), ua ka tërhequr akreditimin tre universiteteve; Universitetit "Haxhi Zeka" në Pejë, Universitetit "Ukshin Hoti" dhe Universitetit "Isa Boletini" në Mitrovicë. Partia Socialdemokrate e konsideron vendim të duhur dhe konform Ligjit për Arsim të lartë, i cili specifikon hapat për kualifikimin e një Universiteti si i tillë.

Ky veprim i ndërmarrë ngjalli reagime të menjëhershme nga krerët më të lartë institucionalë të vendit, përfshirë edhe kryeministrin Ramush Haradinaj, që sipas PSD-së, dëshmuan ndërhyrjen dhe presionin në sistemin e arsimit.