Arbëri

Fjalët e Macronit për Kosovën që nuk i transmetuan mediat serbe

Fjalët e Macronit për Kosovën që nuk i transmetuan mediat serbe
Foto: Reuters

Asnjë nga gazetat ditore të Serbisë nuk e kanë shënuar deklaratën e presidentit të Francës gjatë vizitës në Beograd, Emmanuel Macron, i cili u shpreh se "Serbia dhe Kosova janë shtete fqinje europiane" dhe se Serbia duhet të ndihmojë që kjo të bëhet realitet, ndërsa për këtë nuk ka reaguar as kreu shtetëror, citon sot "Danas" i Beogradit deputetin e pavarur Gjorgje Vukadinoviqin.

Sipas tij, gazetat nuk e kanë transmetuar këtë deklaratë me siguri nga dëshira që të mos cenohen marrëdhëniet e mira dhe atmosfera pozitive në lidhje me vizitën, transmeton Koha.net.