Klinika e Oftalmologjisë e ShSKUK-së pajiset me aparatura të reja

Klinika e Oftalmologjisë e ShSKUK-së pajiset me aparatura të reja

09 July 2019 11:50

Në Klinikën e Oftalmologjisë sot janë përuruar pajisjet e reja që janë blerë në vlerë prej 350 mijë euro, e që ky investim do të ndikojë në rritjen e kapaciteteve të kësaj klinike për diagnostikimin dhe operimin e sëmundjeve të syve në Prishtinë.

Kjo klinikë për herë të parë është furnizuar me mikroskop operativ për operimin e segmentit të pasmë të syrit, Cross-Linking për trajtimin e patologjive të koernesë së syrit, Optical Coherence Tomography për diagnostikimin e sëmundjeve të retinës dhe disa pajisje të tjera.

Me rastin e përurimit të këtyre pajisjeve, ministri i Shëndetësisë Uran Ismaili, tha se “Një investim i cili është bërë pas një kohe shumë të gjatë, afër 350 mijë euro të cilat janë investuar me qëllimin që të kemi shërbime më shumë, ngase kjo klinikë përpos punës së madhe që ka bërë në mungesë të pajisjeve është dashur t’i trajtojë pacientët jashtë institucioneve publike dhe kjo ka shkaktuar një shpenzim të madh të buxhetit tonë. Sot mora një zotim nga drejtori i klinikës se do t ë bëjnë çmos që t’i fusin në funksion sa më shpejt dhe të japin shërbime sa më shpejt nga to.”, u shpreh ai.

Investimi në pajisje sipas drejtori të ShSKUK-së Basri Sejdiu, do të ndikojë që pacientët të mos kërkojnë më shërim jashtë vendit, por të marrin shërbime në këtë klinikë.

Drejtori i Klinikës së Oftalmologjisë, Adem Miftari, është shprehur i kënaqur me furnizimin me pajisje të reja, pasi sipas tij në këtë klinikë nuk është investuar prej vitit 1983 kur edhe është themeluar.

Miftari tha se nëse kanë përkrahje mund ta bëjnë Klinikën e Oftalmologjisë qendër referente regjionale për shërbime për sëmundjet e syrit.

Ai u shpreh se para dy javësh kur është mbajtur java e shëndetësisë turko-kosovare dhe në atë javë ai tha se janë bërë 14 operacione, 70 për qind e të cilave janë bërë nga mjekët kosovarë.

“Mbi 50 për qind e sëmundjeve që nuk janë trajtuar këtu do të trajtohen në klinikën tonë", potencoi ai.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme