Arbëri

Rifillimi i bisedimeve Kosovë-Serbi, zgjidhje për uljen e tensioneve

Rifillimi i bisedimeve Kosovë-Serbi, zgjidhje për uljen e tensioneve
 

Procesi i bisedimeve ndërmjet Kosovës e Serbisë mbetet i pezulluar dhe deri tani dështuan edhe disa përpjekje ndërkombëtare për të zhbllokuar situatën. Kjo bllokadë dhe përplasjet e vazhdueshme kanë çuar në shtimin e tensioneve ndërmjet Kosovës e Serbisë.

Drejtori ekzekutiv i Grupit Ballkanik për hartimin e polikave, Naim Rashiti thotë për Zërin e Amerikës se situata aktuale po e fut Kosovën në një status quo të gjatë dhe të rëndë. Ai thotë se një proces i vazhdueshëm bisedimesh Kosovë-Serbi do të mund të ulë tensionet e larta ndërmjet të dy vendeve.