Arbëri

OSBE: Gjykata Kushtetuese e vetmja që vendos për dekretet e Presidentit

 

Në raportin me përfundimet paraprake për votimet e 30 qershorit, OSBE flet edhe për dekretet e presidentit Ilir Meta për të shfuqizuar datën e parë për zgjedhjet lokale dhe më pas nxjerrjen e një tjetër dekreti ku zgjedhjet përcaktoheshin më 13 tetor.

Sipas OSBE-së, Gjykata Kushtetuese është i vetmi organ që mund të vendosë në lidhje me kushtetueshmërinë e dekreteve të presidentit.