Arbëri

MASHT-i ka shpenzuar 135 mijë euro për pagat e 32 vetave që nuk paraqiten në punë

MASHT-i ka shpenzuar 135 mijë euro për pagat e 32 vetave që nuk paraqiten në punë
Foto: Koha
 

Kompensimi i komisioneve të brendshme brenda orarit të punës, planifikim jo i mirë i projekteve kapitale, angazhime në kundërshtim me Rregulloren për të ardhura personale, janë vetëm disa nga gjetjet e Zyrës Kombëtare të Auditimit në raportin për Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë për vitin 2018. Sipas këtij raportit të publikuar të hënën, MASHT-i nuk po i adreson mjaftueshëm rekomandimet e vitit paraprak. Si rezultat i kësaj thuhet se përmirësimet e organizatës janë të ngadalshme, shkruan sot Koha Ditore.

ZKA-ja ka evidentuar shkelje sa i përket 32 të punësuarve serbë në MASHT. Këta punonjës ishin planifikuar të sistemoheshin nëpër komunat në pjesën veriore të Kosovës. Megjithatë, në aktemërimet e tyre të punësuarit janë sistemuar në pozita të caktuara brenda departamenteve përkatëse në ministri.