Arbëri

Rrëfimet e Përpjekjeve

Rrëfimet e Përpjekjeve
 

Në ditë të veçanta si ato kur shënohet 20-vjetori i çlirimit, secili individ ka rrëfimin e vet. Të gjithë e kujtojnë çastin kur kanë dëgjuar që trupat e NATO-s kanë nisur të hyjnë në territorin e Kosovës, në të cilin për muaj të tërë kishin ndodhur masakra, vrasje, depërtime të ndryshme. Por ka disa individë që kanë punuar gjatë në aspekte të ndryshme, nga pozicione të ndryshme, nganjëherë me kundërthënie mes tyre, për të arritur në ditën kur ne u çliruam. Rrëfimet e tyre janë shpalosur në Rubikon të KTV-së përgjatë viteve dhe ne i kemi përmbledhur në Rrëfimet e Përpjekjeve

Alia fliste për burgosjet në Shqipëri të shqiptarëve të përndjekur nga Kosova