BB ndihmon Kosovën me 15 milionë dollarë për testimin e produkteve Foto: Driton Paçarada / Koha / ilustrim

BB ndihmon Kosovën me 15 milionë dollarë për testimin e produkteve

13 June 2019 11:10

Banka Botërore ka njoftuar se po ndihmon firmat në Kosovë në zvogëlimin e kostove për testimin e produkteve dhe për certifikim të njohur ndërkombëtarisht, nëpërmjet një projekti prej 15.3 milionë dollarëve, që synon përmirësimin e produktivitetit dhe eksporteve.

BB ka shkruar në Facebook se projekti do të ndihmojë jo vetëm firmat por edhe konsumatorët në Kosovë përmes përkrahjes për certifikimin e produkteve për eksport në tregje si Bashkimi Evropian, forcimit të kapacitetit të firmave të orientuara kah eksporti, dhe uljes së kostos së inspektimeve të biznesit.

Komentet

Bajram13/06/2019 15:53

E produktet qe po hyjne ne Kosove e po hajme pula tngrime qe 30 vjet.....kush do tnaj teston qeto ?, BEja tnimon mi testu veq prodhimet Kosovare qe i drejtohen tregut europian, por kush poi teston produktet qe po hyjne ne Kosove se...?

Shto koment

Të ngjashme