Arbëri

Epik: Raporti për 2019 - Kosova nuk ka treguar vullnet politik për avancimin integrues

Foto: Driton Paçarada / KD
 

Sot Komisioni Evropian publikoi Pakon e Zgjerimit të përbërë nga Strategjia e Zgjerimit 2019, si dhe gjashtë raporte vlerësuese për secilin vend të Ballkanit Perëndimorë.

Në një komunikatë për media, instituti EPIK thotë se sa i përket Shqipërisë dhe Maqedonisë Veriut, Komisioni Evropian rekomandoi nisjen e negociatave. Tani është mbi 28 Shtetet Anëtare të vendosin pra ose kundër këtij rekomandimi.