Arbëri

As pas 16 muajsh asnjë fjalë se kush e porositi dhe e vrau Oliver Ivanoviqin

As pas 16 muajsh asnjë fjalë se kush e porositi dhe e vrau Oliver Ivanoviqin

Iniciativa Qytetare "Serbia, Demokracia, Drejtësia" (Gragjanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda - SDP) nga Mitrovica e veriut rikujton se sot janë mbushur 16 muaj nga vrasja e kryetarit të saj, Oliver Ivanoviqit, dhe thekson se hetimet vazhdojnë "të vendnumërojnë", ndërsa në kohë të fundit "nuk ka deklarata, komente as çfarëdo informatash zyrtare se kush e vrau Ivanoviqin", shkruan sot "Danas" i Beogradit, transmeton Koha.net.

"Nuk kemi kurrfarë indormatash nëse dikush është marrë në pyetje, se a do të përgjigjet kush për spotin e turpshëm parazgjedhor që ndoshta e ka shkaktuar edhe vrasjen, se a është marrë kush në pyetje dhe përgjigjur për djegien e veturës së tij, për djegien e lokaleve partiake. Shtrojmë pyetjen se ku kanë përfunduar kallëzimet penale dhe akuzat për të gjitha aktet që janë kryer ndaj kandidatëve për kryetarë në zgjedhjet e kaluara. Ndaj të gjitha këtyre pyetjeve, si dhe ndaj asaj më të rëndësishmes - kush e porositi dhe e vrau Oliver Ivanoviqin, institucionet e Kosovës janë pa përgjigje", thuhet në komunikatën e Iniciativës Qytetare në 16 mujorin e vrasjes së kryetarit të saj.