Arbëri

Tirana heq lejet e punës edhe për shqiptarët e Malit të Zi e të Maqedonisë së Veriut

Tirana heq lejet e punës edhe për shqiptarët e Malit të Zi e të Maqedonisë së Veriut
 

Shqiptarët etnikë që jetojnë në Malin e Zi dhe Maqedoninë e Veriut nuk kanë më nevojë të aplikojnë për leje për të punuar në Shqipëri – pjesë e një nisme qeveritare për të rritur lidhjet midis shqiptarëve në rajon.

Duke filluar kjo javë, shqiptarët etnikë nga Mali i Zi dhe Maqedonia e Veriut tani kanë të njëjtën qasje në vendet e punës në Shqipëri si vendasit, sipas një vendimi të marrë nga kabineti i kryeministrit Edi Rama, vendim i cili u bë publik të hënën.