Matoshi bën dallimin e ikjeve të fundit dhe atyre para katër vjetësh

Zogiani: Nuk e bën më të mirë situatën që tash njerëzit po ikin me letra

11 April 2019 20:21
20:58

Avni Zogiani nga Vetëvendosje i është kundërpërgjigjur Halil Matoshit këshilltar i kryeministrit që tha se tash njerëzit po largohen nga Kosova me viza pune dhe jo ilegalisht siç kishin bërë disa vjet më parë.

Zogiani ka thënë se “ikja me letra nuk e bën më të mirë situatën në vend”.

Ai ka thënë se shumica e qytetarëve e ndiejnë nevojën të ikin nga vendi për shkak të gjendjes në të cilën janë në Kosovë.

“Nuk e bën më të mirë situatën pse shkojnë me letra sepse ata prapë se prapë e ndiejnë nevojën të ikin nga vendi”, ka thënë Zogiani.

20:21

Matoshi bën dallimin e ikjeve të fundit dhe atyre para katër vjetësh

Image

Halil Matoshi, këshilltar i kryeministrit Ramush Haradinaj, ka bërë dallimin mes largimit të fundit të qytetarëve nga Kosova nga periudha e katër vjetëve më herët kur kishte pasur një numër të madh të qytetarëve që kishin migruar.

Në Rubikon të KTV-së, Matoshi ka thënë se dallimi është se tash njerëzit po shkojnë për të punuar dhe po largohen nga Kosova në mënyrë të rregullt.

“Në krahasim me 2014-15 kur 60 mijë qytetarë e lëshuan vendin ilegalisht nëpër Serbi e kampe pa asnjë dokument sot është dallimi në cilësi. Trendi ekziston i një lëvizjeje, por tash statusi është tjetër. Janë të pajisur me viza pune”, ka thënë ai.

Ai ka përsëritur deklarimin se pamjet e fundit të publikuara nga mediat ku shihen qytetarët duke pritur para ambasadave mund të jenë me agjendë të caktuar. Ka thënë se kjo mund të jetë një përzierje e armiqve të Kosovës në “fazë delikate, ku ka qenë një afat optimal për liberalizim”.

Sipas Matoshit, informatat që ka qeveria nga ambasadat e Gjermanisë e të Zvicrës janë që numri i azilkërkuesve kosovarë në vendet e BE-së ka pësuar rënie.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme