Arbëri

Vendimi i MASHT-it për kompensimin e orëve të humbura mbetet në fuqi

Vendimi i MASHT-it për kompensimin e orëve të humbura mbetet në fuqi

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë nuk e ka tërhequr vendimin për kompensimin e orëve të humbura gjatë grevës në arsim të cilin e ka nxjerrë në muajin shkurt. Javën e kaluar, ministri Shyqiri Bytyqi në një takim që e ka zhvilluar me përfaqësues të Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK) në Komisionin parlamentar për arsim ka thënë se janë të gatshëm t’i plotësojnë kërkesat e Sindikatës. Kërkesë kryesore e tyre është që të mos zbatohet vendimi i MASHT-it për orët e humbura, përderisa në Ligjin për paga nuk barazohet koeficienti i mësimdhënësve në nivelin fillor dhe të mesëm të ulët.

Ministria e Arsimit nuk i është përgjigjur gazetës se çfarë do të ndodhë me vendimin e ministrit. Megjithatë, burime brenda këtij institucioni kanë thënë se deri më tani vendimi vazhdon të mbetet në fuqi dhe nuk është anuluar, shkruan sot Koha Ditore.