Arbëri

Regjistrimi i popullsisë në Maqedoninë e Veriut do të bëhet në 2020

 

Në vitin 2020 do të nisë regjistrimi i popullsisë në Maqedoninë e Veriut. zv/ kryeministri Bujar Osmani, premtoi se politika nuk do të ketë asnjë rol në këtë proces.

Në Shkup, zv/ kryeministri për Çështjet Evropiane, Bujar Osmani ka paralajmëruar se Regjistrimi i Popullsisë do të zhvillohet vitin e ardhshëm. Ai në një prononcim për televizionin maqedonas “Telma”, ka lënë të kuptohet se partnerët në koalicionin qeverisës, LSDM-ja, kryeministri Zoran Zaev dhe BDI-ja e Ali Ahmetit, kanë tejkaluar të gjitha dallimet lidhur me këtë çështje.