Arbëri

Kocijançiç thirrje Kosovës të pezullojë taksën për të rifilluar dialogun me Serbinë

Kocijançiç thirrje Kosovës të pezullojë taksën për të rifilluar dialogun me Serbinë

Në një intervistë për gazetën “Shekulli”, zëdhënësja e Bashkimit Evropian, Maja Koçijaniçiç tregon problemet kryesore ekonomike të Ballkanit Perëndimor. Ajo vë në dukje se modeli i Partneritetit Publiko-Private (PPP) në Shqipëri ka një sërë problemesh, Komisioni Evropian ka shfaqur dyshimet e tij në lidhej me procesin e zhvillimit ekonomik të Shqipërisë në disa raporte të publikuar së fundmi.

Zhvillimi i investimeve bazuar në modelin e Partneritetit-Publik-Privat, ka marrë shumë kritika nga opozita dhe ekspertët në Shqipëri. Ky model po shikohet si një mënyrë e re e zbrazjes së buxhetit të shtetit dhe thellimit të korrupsionit.