Habi në Serbi që Kosova bombardimet e NATO-s i quan çlirim

Habi në Serbi që Kosova bombardimet e NATO-s i quan çlirim

24 March 2019 11:34

Pas refuzimi të Beogradit që të pranojë vendosjen e trupave ndërkombëtarë për shkak të luftës në Kosovës, më 24 mars 1999 filloi bombardimi NATO-s kundër Serbisë që zgjati 78 ditë.

Kjo datë në këtë vend do të shënohet manifestime komemoracionesh ndërsa në Nish do të do të jetë presidenti Vuçiqi bashkëpunëtorë, pastaj përfaqësues të kishës e të ushtrisë serbe, transmeton Koha.net.

Dje dhe sot të mediet serbe kanë trajtuar këtë ngjarje, natyrisht nga këndi serb dhe me fjalinë cinike se “Serbia s’e ka nxitur bombardimin”.

Këto medie, sikur dhe politikanë të këtij vendi, kanë shfaqur habinë se si në Kosovë dita e fillimit të bombardimeve të NATO – s kundër po shënohet si ditë e çlirimit të Kosovës.

© KOHA

Komentet

Shto koment

Të ngjashme