Arbëri

Vozitja në gjendje të dehur së shpejti do të klasifikohet si vepër penale në Kosovë

 

Derisa për ngasje të automjetit nën ndikimin e alkoolit, deri këtë vit, dënimi ka qenë vetëm me gjobë dhe ndalim të drejtimit të veturës, nga muaji i ardhshëm kjo do të konsiderohet vepër penale.

Ndryshimet në Kodin Penal, i cili pritet të hyjë në fuqi në muajin prill, ngasjen nën ndikim të alkoolit e parashohin si vepër penale, raporton KTV.