Arbëri

Kosova posedon 1 mijë e 600 deri në 2 mijë metër kub ujë për kokë banori

Kosova posedon 1 mijë e 600 deri në 2 mijë metër kub ujë për kokë banori

Dita botërore e ujit, 22 marsi, Kosovën e gjen në pozitë jo të kënaqshme sa i përket gjendjes së ujërave.

Sipas hulumtuesve nga organizata Ballkan Green Foundation, vendi ynë posedon 1 mijë e 600 deri në 2 mijë metër kub ujë për kokë banori, derisa shfrytëzimi i tij është shumë i lartë. Apel për kursimin të ujit kanë bërë edhe përfaqësues të Ujësjellësit Rajonal “Prishtina”, ndërsa Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor ka bërë disa plane rreth përmirësimit të kësaj gjendjeje.