Arbëri

Eurostat: 19 mijë shqiptarë kërkuan azil gjatë 2018-s në BE

Foto: Driton Paçarada / KD
Foto: Ilustrim/Koha
 

19 mijë shtetas shqiptarë kanë kërkuar azil në një nga vendet anëtare të BE-së, njofton Eurostat dhe Shqipëria gjendet në vendin e nëntë sipas numrit të azilkërkuesve.

Krahasuar me vitin 2017, vitin e kaluar është shënuar rënie e numrit të qytetarëve shqiptar azilkërkues me rreth 7 mijë, raporton oranews.