Arbëri

VV: Edukimi i hershëm përgjegjësi e institucioneve, nënat s’mund të mbajnë barrën e mungesës së shtetit

VV: Edukimi i hershëm përgjegjësi e institucioneve, nënat s’mund të mbajnë barrën e mungesës së shtetit

Përmes Grupit Parlamentar dhe Sekretariatit të Gruas Aktiviste, Lëvizja Vetëvendosje ka organizuar tryezën me temë “Përgjegjësitë për edukimin e hershëm të fëmijëve - Roli shtetëror përballë rolit prindëror” .

Në tryezën e diskutimit morën pjesë studiuese dhe pjesëtare të shoqërisë civile. Tryezën e moderoi Aulonë Bytyqi nga Sekretariati i Gruas Aktiviste dhe parashtrimet e para i mbajtën anëtarja e Kryesisë së Lëvizjes, Arbërie Nagavci, Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka, drejtoresha e çerdheve me bazë në komunitet në Komunën e Prishtinës, Anduena Arrni dhe zyrtarja Ligjore nga Rrjeti i Grave të Kosovës, Adelina Berisha.