Arbëri

VV kërkon nga qeveria e Shqipërisë dhe ajo e Kosovës që të ruajnë shqiptarët në Maqedoni

 

Lëvizja Vetëvendosje ka kritikuar reagimin e policisë së Maqedonisë pas situatës së eskaluar në Kuvendin maqedonas, pas zgjedhjes së Talat Xhaferit kryeparlamentar.

Vetëvendosje po ashtu ka kërkuar nga qeveria e Shqipërisë dhe e Kosovës që të ndërmarrin hapa të menjëhershëm për të ruajtur shqiptarët e Maqedonisë.