Arbëri

McCain: SHBA duhet të rikonfirmojë angazhimin në Ballkan

 

Senatori republikan John McCain, bëri thirrje për rikonfirmimin e angazhimit amerikan dhe evropian në Ballkan, për të cilin tha se megjithëse ka përparuar ndjeshëm që nga konfliktet e vitit 1990, ende ka vështirësi dhe paqëndrueshmëri të konsiderueshme.

I kthyer së fundmi nga një turne në rajon, senatori McCain përmendi si sfida në një intervistë për shërbimin serb të Zërit të Amerikës, krizën në Maqedoni, drejtimin e Serbisë pas zgjedhjeve presidenciale, dhe rolin e islamizimit radikal.