Arbëri

MCC: Korrupsioni frenon rritjen ekonomike në Kosovë

 

Prishtinë, 27 shkurt – Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Prishtinë përmes një njoftimi për media në lidhje me vizitën që delegacioni i Korporatës së Sfidës së Mijëvjeçarit të Qeverisë së SHBA, bëri javën e kaluar në Kosovë, thekson se "Kosova duhet të vazhdojë të tregojë përparim kundër korrupsionit në mënyrë që të marrë financim dhe ndihmën e MCC-së.

Një delegacion nga Korporata e Sfidës së Mijëvjeçarit e Qeverisë së SHBA-ve (MCC) javën e kaluar ka vizituar Kosovën për të diskutuar potencialin për përdorimin e një kompakt programi të MCC-së për të reduktuar varfërinë dhe për të promovuar rritjen ekonomike këtu. Bordi i Drejtorëve i MCC-së ka përzgjedhur Kosovën si të përshtatshme për një MCC kompakt program dhjetorin e kaluar. Kosova duhet të vazhdojë të tregojë përparim kundër korrupsionit në mënyrë që të marrë këtë financim dhe ndihmë.