Instituti GAP tregon si krahasohen pagat e gjyqtarëve kosovarë me të rajonit me Ligjin e ri Foto: Koha / ilustrim

Instituti GAP tregon si krahasohen pagat e gjyqtarëve kosovarë me të rajonit me Ligjin e ri

26 February 2019 21:28

Përmes një postimi në Facebook, Instituti GAP ka publikuar infografikat mbi pagat e gjyqtarëve në Kosovë dhe si ato krahasohen me kolegët e tyre në rajon me Ligjin për pagat.

GAP pyet se a siguron Ligji për pagat në sektorin publik paga të krahasueshme me rajon për gjyqtarë si dhe efikasitet në luftën ndaj korrupsionit?

Komisioni i Ministrave të Këshillit të Evropës ka rekomanduar se pagat për gjyqtarë duhet të garantohen me ligj, të jenë proporcionale me përgjegjësitë e tyre dhe të mjaftueshme që t’i mbrojnë ata nga shtytjet për t’i ndikuar vendimet e tyre.

Prandaj, qasja ndaj pagave të gjyqtarëve duhet jetë gjithëpërfshirëse, përtej aspekteve ekonomike, në mënyrë që të merret parasysh ndikimi në efikasitetin e gjyqësorit, pavarësinë e tyre dhe luftën ndaj korrupsionit brenda dhe jashtë gjyqësorit, thotë GAP.

Shih infografikat e Institutit GAP sa i përket pagave vjetore të gjyqtarëve krahasuar me rajon dhe krahasuar me pagën mesatare.

 

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme